Opilý a zdrogovaný řidič narazil autem do stromu

12.04.2022 07:10

KROMĚŘÍŽSKO - Nárazem do stromu do stromu skončila v pátek 8. dubna okolo 22. hodiny jízda osmadvacetiletého muže, který řídil osobní automobil. Velkou roli sehrál alkohol, pervitin a zřejmě rychlá jízda.

„Osmadvacetiletý muž jel vozidlem Fiat od obce Morkovice-Slížany směrem na Zborovice. Řidič po ujetí několika kilometrů nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vjel do protisměru. Dostal smyk, strhl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatou mez, kde vozidlo narazilo pravým bokem do stromu. Při dopravní nehodě byl zraněn jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně, další osoba byla předána do péče zdravotníků k lékařskému vyšetření,“ informovala policejní mluvčí Barbora Balášová.
Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, přístroj naměřil 0,76 promile. I orientační test na zjištění přítomnosti drog v těle byl pozitivní. „Řidič přiznal, že alkohol i drogu užil. Celá situace se stala závažnější zjištěním policistů, že muž porušil soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. A navíc fiatem jel bez svolení jeho uživatelky,“ dodala mluvčí.

Muž podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci. Policisté případ i nadále šetří.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ