Opilý a pod vlivem drog řidič auta policejní hlídce neujel

30.11.2020 15:30

BYSTŘIČKA - Téměř tři promile alkoholu v dechu a pozitivní test na marihuanu měl v sobotu 28. listopadu odpoledne řidič, který v Bystřičce na Vsetínsku ujížděl policejní hlídce a nakonec havaroval.  
„V sobotu před šestou hodinou večer projížděla hlídka cizinecké policie obcí Bystřička. V úrovni u Češkova mlýna je agresivní jízdou předjel řidič ve vozidle subaru. Policisté se ihned vydali za ním a s použitím majáků a světelného nápisu STOP ho chtěli zastavit. Řidič nereagoval, naopak začal zrychlovat a odbočil ze silnice první třídy do obce Bystřička,“ uvedla krajská npolicejn í mluvčí Lenka Javorková.
Asi po půl kilometru odbočil na lesní silnici, kde zhruba po kilometru nezvládl vlivem podnapilosti řízení, dostal smyk, vjel do příkopu, odkud bylo vozidlo odhozeno zpět na komunikaci a zůstalo převrácené na levém boku.
„Řidič na výzvu policistů vylezl z vozidla, načež mu policisté nasadili pouta a zajistili ho. Při nehodě utrpěl lehké poranění, které mu ošetřili zdravotníci rychlé záchranné služby. Policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže z Bystřičky. Při dechové zkoušce na alkohol mu naměřili 2,74 promile. I test na drogy měl pozitivní, konkrétně na marihuanu. Přivolaní dopravní policisté muži zadrželi řidičský průkaz,“ popsala průběh události mluvčí.
Podle Lenky Javorkové je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje