Opilého řidiče dvakrát po sobě zadrželi policisté, skončil v policejní cele

08.04.2020 07:01

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Nestandardní jízdou na sebe upozornil policejní hlídku v neděli 5. dubna v noci řidič dodávky v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Dechová zkouška ukázala, že je namol opilý, v krvi mu kolovalo 3,11 promile alkoholu. Přesto, že mu policisté odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu, jiná hlídka téhož řidiče o půl hodiny později opět zastavila a nenapravitelný opilec putoval do policejní cely.

„Pod vlivem alkoholu usedl za volant automobilu Volkswagen Transporter čtyřiatřicetiletý muž. V neděli hodinu a půl po půlnoci si jeho nestandardní jízdy všimla hlídka uherskohradišťských policistů. Na třídě Vítězství v Kunovicích proto řidiče zastavila. Muž očividně jevil známky podnapilosti. Nadýchal 3,11 promile. S naměřenou hodnotou souhlasil, k požití alkoholu se doznal. Další jízdu mu policisté zakázali a navíc mu zadrželi řidičský průkaz,“ sdělila v úterý 7. dubna policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Opilý řidič ale zákazu nedbal. O necelou půlhodinu později ho totiž další hlídka přistihla při řízení v ulici Na Drahách v Kunovicích.
„Hodnoty alkoholu v jeho dechu byly stále vysoké, a to 2,69 promile. Protože hrozilo, že podnapilec bude v jízdě pokračovat, se souhlasem státní zástupkyně jsme ho zadrželi a následně umístili do policejní cely,“ dodala mluvčí.

Ještě ten den odpoledne nezodpovědnému řidiči sdělil vrchní inspektor z Obvodního oddělení v Uherském Hradišti podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Vlastimil Langer

Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ