Opilec si chtěl nechat přejet nohy, po záchranářích i strážnících házel věcmi

31.07.2020 10:58

MĚSTSKÁ POLICIE ZLÍN – S dvaatřicetiletým mužem, který se opilý často povaluje v různých částech města, se v posledních dnech poměrně často setkávají hlídky Městské policie Zlín.
„K opilému Zlíňanovi vyjížděli městští strážníci před čtrnácti dny na Gahurův prospekt na náměstí T. G. Masaryka, kde si ustlal na chodníku vedle betonové zídky. Krátký spánek mu tentokrát zjevně prospěl, protože po příjezdu hlídky si dokázal sebrat své rozházené osobní věci a mohl tentokrát odkráčet po vlastních“, uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.
Jiné to ovšem bylo o týden později, když jej v neděli 26. července ráno nalezla hlídka městské policie ležícího na lavičce na náměstí Míru. Podnapilý muž měl tentokrát krvácivé poranění hlavy, které podle svých slov utrpěl při pádu na zem. Příčinu jeho potíží zvládat pohyb ve vzpřímeném postoji pak dokonale objasnil analyzátor alkoholu v dechu, který se zastavil na hodnotě 4,1 promile.
„Vzhledem k jeho zranění přivolali strážníci zdravotnickou záchrannou službu, která muže převezla k dalšímu ošetření do krajské nemocnice,“ řekl Janík.
O tři a půl hodiny později se strážníci setkali s dotyčným znovu. Tentokrát na Havlíčkově nábřeží, kde poněkud nepřekvapivě opět ležel na zemi.
„Po probuzení se posadil na obrubník tak, že mu nohy trčely přímo do vozovky. Na upozornění hlídky, že tak může přijít k úhoně odvětil, že mu je někdo může klidně přejet, protože je mu to jedno,“ pověděl Janík.
Po provedeném orientačním vyšetření, které tentokrát prokázalo přes 3,7 promile alkoholu v dechu, přivolali strážníci lékaře k posouzení jeho zdravotního stavu. „Během vyšetření ale chlapík nečekaně ožil a po záchranářích i strážnících začal házet různé předměty. K jeho smůle tak odborné vyšetření absolvoval s pouty na rukou a následně mu strážníci zabezpečili cestu za střízlivostí do kroměřížské protialkoholní záchytné stanice,“ uzavřel mluvčí městské policie.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín