Opilci opět dokonale zaměstnali strážníky, záchranáře i zdravotníky

22.07.2022 07:44

ZLÍN - Mezi neslavné rekordmany lze jistě zařadit 41letého muže ze Zlína, který se ve středu 13. července zpil pod obraz a ustlal si na zemi v supermarketu v oddělení pečiva. Když s opilcem, který byl gumový jak několik dnů starý rohlík, nedokázaly pohnout prodavačky ani ostraha, zamířila na místo hlídka Městské policie Zlín.
„Strážníci nalezli kvílícího muže bez viditelného zranění, ale z jeho hrdelních projevů pochopili, že pociťuje silnou bolest v oblasti krku. Na místo proto přivolali zdravotnickou záchrannou službu a ještě do jejího příjezdu provedli orientační vyšetřen, jež prokázalo hodnotu přes 5 promile alkoholu v dechu,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie. Zdravotníci dotyčného převezli k dalšímu vyšetření a případné hospitalizaci do krajské nemocnice.
Na mladou dívku, která leží na zastávce MHD, byla upozorněna MP Zlín v pátek 15. července ve večerních hodinách. Strážníci zjistili, že jde o teprve 15letou dívku ze Zlína, vedle níž se nacházela z poloviny prázdná láhev se slivovicí. „Orientační vyšetření prokázalo přes 1,6 promile alkoholu v dechu, a proto se ani tato událost neobešla bez zásahu zdravotníků. Ti ji po provedeném ošetření převezli na dětskou JIP ve zlínské nemocnici,“ řekl Pavel Janík.
V nemocnici skončil také 23letý muž ze Zlína, kterého nalezl v horizontální poloze a ve stavu těžké opilosti náhodný kolemjdoucí.  Krátce po půl třetí hodině ráno v sobotu 16. července tak na místo zamířila motorizovaná hlídka Útvaru kynologické služby MP Zlín a následně i zdravotnická záchranná služba.
„Z nemocnice zpět do nemocnice pak putoval v sobotu 16. července dopoledne 38letý muž ze Zlína. „Do nemocnice si přivolal vozidlo taxislužby a nechal se odvézt do místní části Burešov. Řidičce ještě během jízdy sdělil, že po operaci odmítl další hospitalizaci a nyní se nechá odvézt na místo, kde jej vyzvednou kamarádi. Taxikářce se ovšem jeho do značné míry abnormální chování silně nepozdávalo, a tak po jeho vysazení informovala MP Zlín. Této ženě možná dotyčný vděčí za svůj život,“ řekl zástupce ředitele MP Zlín.
Přibližně 20 minut od přijetí oznámení nalezla hlídka Útvaru operativního zásahu MP Zlín bezvládného muže v blízkosti tamní zahrádkářské kolonie. Muž ležel na trávníku mezi cestou a plotem, vedle sebe měl dvě prázdné láhve od tvrdého alkoholu a tři plechovky od piva. „Dotyčný nekomunikoval, nedokázal se samostatně pohybovat a projevovaly se u něj poruchy vědomí. Hlídka MP Zlín proto zalarmovala zdravotnickou záchrannou službu, která s ním po prvotních úkonech spěchala opět do krajské nemocnice,“ uzavřel Pavel Janík.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín