Opilá chodkyně skončila pod koly automobilu

05.02.2023 14:09

ZLÍN – Ženu, která měla v krvi bezmála dvě promile alkoholu, srazil ve čtvrtek 2. února ve 20.40 hodin ve Zlíně, v místní části Prštné, mladý řidič ve vozidle Škoda Rapid. Událost se stala na přechodu pro chodce a žena šla pravděpodobně na červený světelný signál. Chodkyně utrpěla těžké zranění.
„Třiadvacetiletý řidič jel po třídě T. Bati ve směru od Otrokovic do Zlína. Sedmdesátiletá žena přecházela vozovku z jeho pohledu zleva, od nákupního střediska ve Zlíně – Prštném. Pravděpodobně si nevšimla červeného světelného signálu na semaforu a vstoupila před projíždějící vozidlo. Řidič se snažil srážce zabránit prudkým bržděním, ale nepodařilo se mu to. Žena zůstala po střetu ležet na komunikaci, řidič okamžitě zavolal záchranáře a ti ji převezli s těžkým zraněním do nemocnice,“ popsala událost Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Dechová zkouška i zkouška na přítomnost drog byla u řidiče negativní. Dechová zkouška u chodkyně ukázala hodnotu bezmála dvě promile alkoholu. Žena policistům tvrdila, že pila naposledy před dvěma dny. Množství alkoholu v krvi ukáže lékařské vyšetření.
Veškeré okolnosti této dopravní nehody i míra zranění chodkyně jsou předmětem prověřování dopravních policistů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa nehody: Policie Zlínského kraje