Olomouc vyškolila zlínské fotbalisty z produktivity

22.08.2021 07:06

ZLÍN – Až nečekaně vysokým rozdílem prohráli v soboru 21. srpna v pátém kole první fotbalové ligy domácí Ševci s Olomoucí. Hosté vyslali na jejich branku pět střel a  čtyři z nich skončily v síti. FC Fastav Zlín – Sigma Olomouc 1:4 (0:1). Jediný gól Zlína vstřelil Hrubý.
Předcházející dvě vítězství měli Zlíňané potvrdit právě se Sigmou, což se jim ale hrubě nepovedlo. Úvod utkání patřil hostům z Olomouce, kteří vytěžili tři rohové kopy, ale domácí obrana jim odolala. Zápas se pak odehrával převážně ve středu hřiště. Byli to však domácí, kteří se první dostali do slibné šance, jenže Vraštil neuspěl stejně jako dorážející Fantiš. Posledně jmenovaný se do koncovky dostal ještě jednou, ale opět bez úspěchu. Hráči Sigmy tlaku domácích odolávali a v 34. minutě po jednom z rychlých brejků se k míči dostal Zifčák a s pomocí tyče poslal Hanáky do vedení – 0:1.
Druhou půli zahájili Ševci aktivně a zdálo se, že bude otázkou času, kdy srovnají skóre. Jenže přišla nedůslednost v obraně a Daněk v 51. minutě z úhlu propálil brankáře Rakovana – 0:2. Domácí se pak pokusili o zvrat podobně jako v utkání s Karvinou. V 51. minutě snížil Hrubý na 1:2, vzápětí mohl srovnat Poznar, jenže ve vyložené pozici netrefil ani olomouckou branku. Zlín i nadále pokračoval v náporu, ale vyrovnávacího gólu se nedočkal, i když k tomu měl slibné příležitosti.
Jenže přišla 79. minuta s ní třetí gól v síti Zlína. Olomoucký Hála z brejku poslal míč do tyče a od ní za Rakovanova záda – 1:3. Zlín se pak snažil s utkáním něco udělat, jenže jeho snahu zmrazil hostující Vaněček v 85. minutě – 1:4.

Výsledek je příliš krutý pro domácí, kteří nepředvedli špatný výkon. Jejich slabinou je ale proměňování šancí např. Poznar, Fantiš, Dramé a časté chyby v obraně. Navíc Rakovan mužstvo příliš nepodržel. Příští utkání hrají v sobotu 28. srpna Ševci na horké půdě Liberce.
Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín