Odstartoval Mezinárodní týden turistiky na Valašsku

13.07.2021 11:16

VSETÍN - Od 10. do 16. července probíhá ve vsetínském regionu jubilejní 30. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku (MTTV). Jeho pořadatelem je město Vsetín ve spolupráci s odbory oblasti KČT Zlínský kraj.

„Program 30. ročníku MTTV odstartoval v sobotu 10. července prezencí účastníků u organizačního štábu v 1. patře budovy městského úřadu na Svárově. Slavnostní zahájení pak proběhlo tentýž den večer ve velkém sále domu kultury,“ informoval v zastoupení tiskové mluvčí vsetínské radnice Michal Horský.

Turisté zavítají například k pramenům Bečvy, na Javorníky, Pustevny, Lysou horu či k chaloupce se sušírnou ovoce paní Hruškové v Rokytnici, která byla vyhlášena Lidovou stavbou Zlínského kraje za rok 2019. 
„V rámci každého dne jsou vyznačeny dvě trasy – kratší o délce 10 až 15 kilometrů a delší o délce 20 až 30 kilometrů,“ přiblížila jedna z pořadatelek Lenka Kováčová, která upozornila, že turisté se musí přihlásit k účasti na jednotlivých vycházkách nejpozději den předem v sídle organizačního štábu. 

„Za symbolický poplatek 50 korun přitom obdrží startovací list s mapkou vybrané trasy a dalšími potřebnými informacemi,“ dodala Kováčová s tím, že podrobněji se o MTTV dozvíte na webových stránkách https://mttv.unas.cz nebo ZDE na webu města.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín
Foto: Radovan Kocúrek