Odřad hasičů Zlínského kraje odjel pomáhat do Hřenska

30.07.2022 09:18

ZLÍN - K požáru lesního porostu v Hřensku vyjel v rámci mezikrajské pomoci v pátek 29. července v 21:20 hodin odřad HZS Zlínského kraje. 
„Odjezdu předcházela rychlá příprava, protože o odřadu bylo rozhodnuto po druhé hodině odpolední. Rozkazem ředitele HZS Zlínského kraje k vyslání odřadu na ústřední pomoc, který byl vydán po šesté hodině večerní, byl stanoven počet jednotek, počet techniky a počet hasičů. V rozkaze bylo dále upřesněno, kdo zajišťuje a v jakých počtech materiálně technické vybavení, jako například samonafukovací karimatky, spacáky, trvanlivou stravu a tak podobně, ale byly zde stanoveny i obecné informace o odřadu a úkoly pro velitele odřadu i krajského řídícího důstojníka,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Celkem vyjelo šest automobilových cisteren, které byly před odjezdem s ohledem na spotřebu a ovladatelnost vypuštěny. Dále vyjely tři dopravní automobily a jeden velitelský automobil pro velitele odřadu.
„Technika byla ze stanic HZS Bystřice pod Hostýnem, Kroměříž, Uherský Brod i Valašské Meziříčí a ze zbrojnic dobrovolných hasičů z Karolinky, Kunovic a Vizovic. V každé automobilové cisterně je obsazenost 3+1 příslušníků nebo členů, v dopravních automobilech 1+0 příslušník nebo člen a ve velitelském automobilu jel velitel odřadu,“ upřesnil Žemlička.
Celý odřad přijel do Hřenska dnes ve 4:29 hodin a bude zde působit do úterý 2. srpna. V případě potřeby bude zajištěn další odřad v termínu 2. až 5. srpna.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje