Od začátku letních prázdnin zjistili zlínští strážníci už tři hledané osoby

16.07.2022 10:02

ZLÍN - První den letních prázdnin, v pátek 1. července večer se na Městskou policii Zlín obrátila svědkyně, která měla obavu o zdraví muže, který si ustlal na lavičce. O šest minut později na místo dorazila motorizovaná hlídka Útvaru hlídkové služby MP Zlín, která zjistila, že 31letý cizinec má oděrky na končetinách a krvácí z nosu. „Strážníci mu proto poskytli nezbytnou první pomoc a současně prověřili jeho totožnost. Přitom zjistili, že je na něj vydán příkaz k zatčení. Hlídka MP Zlín ho proto předala republikové policii,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele městské policie ve Zlíně.
Ve čtvrtek 7. července večer byla městská policie přivolána do okrajové části Zlína, kde zahradní oslava rušila sousedy. V tomto případě strážníci zjistili, že se jedná o posezení spojené s letním grilováním, jehož se účastnily čtyři osoby. „Tři z nich mohly pokračovat v zábavě uvnitř domu, čtvrtý, 51letý muž z Uherského Hradiště, putoval do policejní cely, neboť také na jeho osobu vydal okresní soud příkaz k zatčení,“ pokračoval Pavel Janík.
O den později vyjížděla hlídka MP Zlín do čtvrti Zálešná, kde do neobydleného domu vstoupily dvě osoby, které odmítly uposlechnout výzvy zástupce majitele objektu, aby jej opustily. Strážníci zjistili, že se jedná o muže a ženu, oba ve věku 22 let, kteří o sobě uvedli, že jsou bez přístřeší. Dovnitř vnikli otevřeným oknem a strávili zde noc.
„Těžko říci jaký sled životních událostí dostal dva takto mladé lidi mezi bezdomovce, jisté ale bylo, že osobní údaje muže figurovaly v databázi hledaných osob. Také jeho proto předali strážníci k dalšímu opatření hlídce Policie České republiky,“ dodal Pavel Janík.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městská policie Zlín
Ilustrační foto: Archiv SNZ