Od hořícího osobního automobilu v lese vzplál i dřevěný přístřešek

31.08.2020 18:17

TLUMAČOV – U požáru osobního automobilu zasahovaly dnes odpoledne v Tlumačově na Zlínsku dvě hasičské jednotky. Od hořícího vozidla se vzňal i odpočinkový přístřešek. Nikdo nebyl zraněn, výše škody a příčina požáru je v šetření.
„V 15:38 hodin přijali hasiči oznámení o požáru osobního automobilu u lesa v místní části Hrabůvky. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Otrokovice a dobrovolným hasičům obce Tlumačov,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.         
K místu požáru navigoval hasiče černý kouř. Při příjezdu byl osobní automobil Opel v plamenech. Od hořícího automobilu začal hořet i otevřený odpočinkový dřevěný přístřešek. Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili s jedním vysokotlakým proudem vody.
„K požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Místo požáru bylo na odlehlém místě a proto byl povolán pes na vyhledávání akcelerantů hoření. Příčina vzniku požáru zůstává v společném šetření hasičů a Policie České republiky,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje