Od 27. prosince bude v Rožnově v provozu nové měřicí místo

26.12.2022 07:29

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nové měřicí místo rychlosti na nábřeží Dukelských hrdinů bude v úterý 27. prosince spuštěno v ostrém provozu. V Rožnově pod Radhoštěm to bude již čtvrtý radar, který kontroluje, zda řidiči dodržují maximální předepsanou rychlost ve městě.
„Bezpečnější silniční provoz a snížení počtu dopravních nehod či střetů s chodci se snaží zajistit rožnovská radnice. Jedním z dalších opatření, které bude zavedeno v Rožnově pod Radhoštěm je nové měřicí místo, které bude měřit rychlost projíždějících vozidel v úseku nábřeží Dukelských hrdinů,“ uvedla Petra Graclíková, tisková mluvčí rožnovské radnice s tím, že doplní stávající tři, které se nacházejí na hlavní komunikaci u nákupní zóny u Jánoštíka a na Kramolišově.
„Řidiči budou o měření rychlosti upozorněni při vjezdu do města dopravním značením. Snažíme se o zpomalení provozu v místech, která jsou dopravně zatížená a často zde dochází k překračování maximální povolené rychlosti. Máme ověřeno, že měřicí místa jsou nejlépe fungujícím opatřením. Zaměříme se především na řidiče, kteří překračují rychlost o cca 10 a více kilometrů. Stále platí, že ten, kdo pojede rychlostí 55 km/h u nás v Rožnově z měřiciho místa pokutu nedostane,“ řekl starosta města Jan Kučera.
V minulém týdnu došlo také k označení zóny Rybníčky dopravními značkami, které zvýrazňují, že se jedná o zónu s maximální povolenou rychlostí 30km/h.     

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Stacionární radar. Ilustrační foto: Archiv SNZK