Od 13. února budou jarní prázdniny, MHD bude jezdit s omezením

12.02.2023 16:42

ZLÍN - Na platnost jízdních řádů pro školní prázdniny v pracovních dnech od 13. do 17. února upozorňuje cestující Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. Prázdninové jízdní řády budou platit, protože ve Zlínském kraji jsou ve školách v uvedeném týdnu jarní prázdniny.
„Dopravní společnost Zlín – Otrokovice má ve svých jízdních řádech zapracován režim dopravy pro období školních prázdnin (prostřední sloupec časových údajů v zastávkových jízdních řádech, který je nadepsaný Školní prázdniny. Z důvodu menší poptávky po dopravě je v těchto pracovních dnech kapacita MHD asi o deset procent omezena,“ UVEDL Vojtěch Cekota, tiskvý mluvčí dopravní společnosti.
Podle jízdních řádů Školní prázdniny budou jezdit trolejbusy a autobusy ve Zlíně a Otrokovicích také v době letošních jarních prázdnin, tedy v pracovních dnech od 13. do 17. února.
Víkendový provoz se v souvislosti se školními prázdninami nemění a je veden trvale podle třetího sloupce časových údajů zastávkových jízdních řádů.
„Platnost jízdních řádů pro školní prázdniny je zapracována i v elektronických jízdních řádech a informačních systémech a cestujícím, kteří je používají, se v uvedených dnech automaticky budou vyhledávat odjezdy spojů v prázdninovém režimu,“ dodal mluvčí.
Text a foto: Vlastimil Langer
Zdroj: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice