Obyvatelé Valašských Klobouk budou hlasovat v ověřovací anketě o námětech z veřejného fóra

23.04.2022 07:14

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Radnice už ví, jaké jsou Klobouky očima občanů a jak vypadá deset finálních témat, která by obyvatelé chtěli vyřešit, zlepšit nebo rozvinout. „O konečném pořadí TOP 10 problematik nyní rozhodne dvoutýdenní ověřovací anketa, do níž se může zapojit široká veřejnost zde v Mobilním Rozhlase. V pořadí páté veřejné fórum se ve Valašských Kloboukách uskutečnilo ve středu 20. dubna za účasti devíti desítek občanů,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Ráda bych poděkovala všem návštěvníkům veřejného fóra za jejich aktivitu a konstruktivní diskusi. Je dobře, že se zajímají o veřejné dění a že byli otevření ke sdílení svých nápadů. Protože přesně o tom fórum je. Vyjádřit, jaké jsou Klobouky Vašima očima,“ řekla starostka Eliška Olšáková. „Dvěma koly hlasování jsme sice získali desítku hlavních problémů, ale ani ostatní podněty od pracovních stolů nezapadnou. Jejich rozvíjením se budeme zabývat,“ dodala starostka.

Finálová témata z veřejného fóra Klobouky Vašima očima 2022:
uspořádání veřejné urbanistické soutěže na veřejné volnočasové využití plochy vedle polikliniky, včetně referenda (31 hlasů),
cyklopřístavy - vybudování zázemí pro kola u veřejných budov (21 hlasů)
rekonstrukce Sokolovny (18 hlasů),
větší kontrola znečišťování ovzduší spalováním nevhodných materiálů (12 hlasů)
rekonstrukce koupaliště (12 hlasů),
zabránit zmenšování zelených ploch ve městě (11 hlasů),
rozšíření cyklostezky kolem ZŠ, MŠ a do místních částí města (8 hlasů)
výstavba zimního kluziště (8 hlasů),
řešení parkování u polikliniky (6 hlasů),
revitalizace vybavení kulturního domu – židle a stoly (6 hlasů).
„Ověřovací anketa bude v Mobilním Rozhlase aktivní do čtvrtka 5. května. Po jejím skončení budeme informovat o výsledném pořadí podnětů. Předem děkujeme všem, kteří se do hlasování zapojí a pomohou stanovit žebříček priorit letošního veřejného fóra,“ vyzvala k účasti v anketě Eva Fialová, koordinátorka projektu Zdravé město.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky