Obyvatelé sídliště Mojmír mají k dispozici nové sportoviště

10.02.2021 09:15

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sídliště Mojmír v Uherském Hradišti má zbrusu nové sportoviště pro širokou veřejnost, které vzniklo komplexní přestavbou starých a již nevyhovujících sportovních ploch. Akce stála 36 milionů korun s využitím dotace z MŠMT ve výši 15,9 milionu. Rekonstrukce sportoviště začala na podzim 2019 a trvala tři čtvrtě roku.

„Obyvatelé města se mohou těšit na fotbalové hřiště, atletický ovál se sektory skoku dalekého a vrhu koulí a dvě víceúčelová tartanová hřiště. Nově jsou zde vybudovány šatny, sociální zázemí pro sportovce, venkovní fitness, oplocení a v okolí sportovišť je vysazena nová zeleň.

Záměr řeší rekonstrukci sportovního areálu, doplnění a rozšíření některých sportovních sektorů tak, aby jeho využití bylo ze sportovního hlediska v největší možné míře a areál z této pozice sloužil pro přístup veřejnosti,“ uvedl tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Konkrétně se jedná o kompletní rekonstrukci atletické dráhy o čtyřech drahách s následnou pokládkou umělého sportovního povrchu typu tartan, využití plochy uvnitř oválu s povrchem tráva III. generace, rekonstrukce a přemístění skoku do dálky s využitím jedné dráhy atletického oválu a doskočištěm v obou směrech, dále pokládku umělého sportovního povrchu na stávající asfaltovou plochu dvou stávajících hřišť s multifunkčním využitím, doplnění o skok vysoký, vrh koulí a umístění venkovních posilovacích strojů.

„Nově bylo vytvořeno zázemí sportovního areálu jako šatny, sociální zázemí včetně napojení na inženýrské sítě, vybudování parkoviště, plochy pro úschovnu kol a mopedů. Součástí stavebních prací se stalo rovněž oplocení areálu, vybudování sedacích ploch a umístění mobiliáře, areálové orientační osvětlení, vybudování rozvodů sítí, zasakovacích objektů, komunikací a sadových úprav?“ dodal tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště