Obyvatelé Rožnova si připomenou Den zdraví aktivním programem

05.06.2022 07:51

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Den zdraví se bude v Rožnově pod Radhoštěm slavit 6. června. Aktivní program proběhne jak v městském parku, tak i na terase Brillovky. Celodenní aktivity jsou určeny nejen dětem z mateřských a základních škol, ale také veřejnosti a seniorům.

„Dopolední aktivity v městském parku odstartuje Jóga pro děti, která začne pod vedením Veroniky Kolečkové v 9.00 hodin. Cvičení je určeno nejen dětem z mateřských škol ve věku od tří do sedmi let, ale zapojit se mohou také maminky a děti z řad široké veřejnosti. Souběžně bude v parku probíhat také Ranní jóga pro zdravé tělo zaměřená na seniory. Stačí, aby si přinesli podložku na cvičení a láhev s pitím, a poté si již mohou jogíni s cvičitelkou krásně protáhnout celé tělo. Současně mohou získat razítko do Rožnovské seniorské kartičky,“ informovala rožnovská tisková mluvčí Petra Graclíková.
Pro děti ze základních škol je připraven dopolední program na terase Brillovky, kde se mohou těšit na praktickou ukázku první pomoci (vyzkoušení resuscitace, použití AED), prohlídku sanitního vozu nebo soutěže a pohybové aktivity zaměřené na bezpečnost v dopravě.

Odpolední aktivity v rámci Dne zdraví v Rožnově budou od 12 do 16 hodin na terase Brillovky určeny široké veřejnosti. Program bude zaměřen na ukázku první pomoci, měření krevního tlaku, měření zraku, ochutnávku zdravých a fairtradových potravin, ukázku simulátoru stáří a další doprovodný program týkající se Dnů Zdraví.
„Program Dnů zdraví je pestrý, a kromě protažení a jógy přináší i těžší témata, mezi něž pravidelně zařazujeme první pomoc. Kromě toho můžete vyzkoušet některá preventivní vyšetření v netradičním prostředí a bez bílých plášťů, což může být pro některé z nás příjemnější než cesta na polikliniku,“ pozvala občany na Den zdraví místostarostka města Kristýna Kosová.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm