Obnova hřiště v ulici B. Buchlovana je hotová

13.08.2022 13:21

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nové herní prvky i povrch dostalo na začátku srpna dětské hřiště v ulici B. Buchlovana. Obnova za 2,17 milionu korun je pokračováním proměny starých a využívaných hřišť v Uherském Hradišti na nové a moderní plochy. Hřiště patřilo k těm, na nichž  již dosloužily dřevěné hrací prvky, a bylo nutné je vyměnit. 
„Pro děti ve věku 6 a více let je na hřiště nainstalována herní sestava s kyvadlem mezi dvěma věžemi. Tento herní prvek je absolutní novinkou, nabízí velice atraktivní hru pro děti školního věku. Uvedený hrací prvek zároveň trénuje důležité motorické dovednosti, jako je rovnováha a koordinace,“ přiblížil místostarosta města Čestmír Bouda. 
Tato vzrušující jízda ve vzduchu na malé stupačce je pro ty odvážnější. A ti, kteří se trošku bojí, to s malou pomocí svých kamarádů nebo rodičů také zvládnou. Pod sestavou je nainstalován bezpečný pryžový povrch. Děti všech věkových kategorií jistě využijí také houpací centrum s lanovým hnízdem a sedáky s dopadovou zónou z kačírku. Pro nejmenší děti je určena nově vybudovaná zóna u původního pískoviště, kde najdou skluzavku, mini auto a houpadlo na pružině.
„Opravám hřišť se město věnuje kontinuálně a každý rok jich dokončí hned několik. Dalším na řadě je vysoce využívané hřiště ve Smetanových sadech, na jehož obnově se v těchto dnech začíná pracovat. V největším uherskohradišťském parku vyroste na místě původního dřevěného hřiště zbrusu nové centrální hřiště, které bude určeno pro všechny věkové kategorie dětí,“ nastínil další plány radnice její tiskový mluvčí Jan Pášma. 
„Kromě nových důmyslných herních prvků na místo chceme dát i nový mobiliář, herní prvky pro hry s pískem i vodou a také pítko, které v této lokalitě dlouhodobě chybělo,“ popsal starosta města Stanislav Blaha. Hřiště za 6,1 milionu korun bude ve Smetanových sadech hotové ještě do začátku Slováckých slavností vína a otevřených památek.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště