Obdivovatelé betlémů opět zamíří do Hvozdné

24.11.2016 16:52

HVOZDNÁ -  Stovku betlémů různých typů si mohou jejich obdivovatelé od pátku 25. listopadu  do neděle 27. listopadu prohlédnout v sále Kroužku divadelních ochotníků Hvozdná na Zlínsku. Místní divadelníci spolu s dalšími nadšenci věnovali měsíce a stovky hodin práce a úsilí, aby třináctý ročník výstavy dopadl opět dobře.
Pořadatelé připravili pro návštěvníky betlémy vyrobené ze dřeva, z papíru, lepenky, malované na skle, keramické, z šustí, kovové i z vizovického pečiva. Výstavu vkusně doplňují slavnostně vyzdobené vánoční stromy. „Zájemci si mohou koupit některé betlémy nebo jednotlivé keramické postavičky, ale i vánoční dekorace, adventní věnce, perníčky, okenní výzdoby, vánoční růže i drobné dárky,“ sdělila jedna z organizátorek výstavy Olga Juříková.
Do příprav výstavy se zapojili všichni, kterým nebylo lhostejné, jak dopadne. „Víc než měsíc trvala například jenom výroba adventních věnců, od středy jsme byli prakticky nepřetržitě v divadelním sále, instalovali exponáty, výzdobu a naváželi betlémy. Pro zajímavost, museli jsme si je u majitelů zablokovat hned po skončení loňské výstavy, aby je náhodou nezapůjčili jinam,“ upřesnila další z organizátorek Anežka Machová.
„Vystavujeme zde betlémy jak z okolních měst a vesnic, tak i ze Študlova, Karolinky, Lidečka, Vizovic, Uherského Hradiště, Vnorov, Brna, Valašských Klobouk, i betlémy farností štípské, kašavské, slušovické i dalších,“ dodala Anežka Machová.

Text a ilustrační foto: Vlastimil Langer