Občanské průkazy a cestovní doklady bez čekání vyřídíte jen po objednání

23.03.2022 07:55

KROMĚŘÍŽ -  Kroměřížská radnice již zhruba měsíc eviduje zvýšený zájem o vyřízení cestovních dokladů. Na oddělení správních agend se tak mnohdy tvoří fronty.
„Občané se jim mohou vyhnout jen díky předchozímu objednání v objednávacím systému na webu města www.mesto-kromeriz.cz. Radnice v těchto dnech navíc počet termínů, na které je možné se objednat, výrazně rozšířila,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Objednávkový systém je k dispozici na odkazu https://v3.kadlecelektro.cz/obj/index.php?id=101. Systém nyní nabízí více termínů na objednání, prostor na vyřízení dokladů pro občany bez objednání se tak zmenšil.
„Snažíme se o to, aby lidé při vyřizování občanských průkazů a pasů netrávili na úřadě zbytečně mnoho času. Objednaný přesně ví, kdy se dostane na řadu. Občan, který ale přijde bez objednání, bude muset čekat,“ dodala vedoucí odboru občansko-správních agend Ivana Bukovská.
Podle ní se počet zájemců o vyřízení zejména cestovních dokladů prudce zvýšil poté, co Rusko napadlo Ukrajinu. „Doklady si u nás začali vyřizovat i lidé ze vzdálenějších měst a obcí, například až z Brna. Sezona, kdy si občané ve větším počtu žádají o nové cestovní doklady, obvykle začíná koncem dubna. Letos nám však začala už koncem února,“ poznamenala Bukovská.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž