Občané se mohou podílet na identifikaci dopravních specifik města

23.04.2022 09:06

OTROKOVICE - Město Otrokovice již od roku 2018 aktivně pracuje na plnění cílů Strategie BESIP, která prostřednictvím realizace konkrétních opatření usiluje o snížení nehodovosti na komunikacích.
„Konečným cílem je dosažení tzv. VIZE NULA, která stanovuje, že do roku 2025 se sníží počet těžce zraněných na polovinu průměru let 2014-2016, tj. z osmi na čtyři osoby, a na následky dopravní nehody nezemře žádný člověk. A po roce 2035 poté již nedojde v silničním provozu na území města Otrokovice k žádnému usmrcení ani těžkému zranění,“ informovala Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.

Město Otrokovice pravidelně spolupracuje s Policií ČR na identifikaci a odstraňování nehodových a potenciálně rizikových lokalit. „Abychom však byli schopni ještě lépe poznat dílčí dopravní specifika našeho města, rozhodli jsme se oslovit občany formou níže uvedeného dotazníku. Kdo má zájem, může jej vyplnit zde, případně tentýž dotazník je v aktuálním čísle Otrokovických novin. Ten lze vyplnit ručně a poté odevzdat na podatelně městského úřadu,“ sdělila vedoucí odboru dopravně správního Renáta Krystyníková.
Na webových stránkách města při pravém dolním okraji ve žlutých záložkách je také uvedeno celé znění dokumentu Strategie BESIP města Otrokovice na období 2018-2025 a podrobné vyhodnocení jeho plnění za roky 2018, 2019 a 2020.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice