Občan Zlína přinesl vitamíny pro nemocné strážníky

29.10.2020 17:40

ZLÍN - O velmi milé překvapení se v úterý 27. října postaral jeden ze zlínských občanů, který se dostavil do budovy ředitelství Městské policie Zlín. Přinesl totiž tašku plnou vitamínů, kterými chtěl podpořit zdraví strážníků, kteří jsou momentálně nemocní. Dárce, který až později prozradil své jméno, uvedl, že sleduje činnost a situaci na zlínské městské policii a rád by touto formou podpořil zdraví strážníků a poděkoval jim tak za jejich práci.
„Jsem mile překvapený tímto gestem dobré vůle a panu Aleši K. chci touto cestou upřímně poděkovat. Nemocným kolegům věnované vitamíny rád předám a přeji jim brzké uzdravení,“ uvedl ředitel MP Zlín Milan Kladníček.
„MP Zlín je v současné době oslabena o deset nemocných strážníků, přičemž většina z nich je zasažena nákazou koronavirem covid-19. I přes toto omezení jsou hlídky MP Zlín přítomny v ulicích krajského města v obvyklém množství a věnují se běžným i mimořádným úkolům, které s pandemií souvisí. Vedle kontroly vládních opatření mezi ně patří usměrňování provozu u odběrného místa, kde se střídají s policisty, nebo dohled u pracovišť orgánů veřejné moci, které fungují v omezeném režimu,“ sdělil zástupce ředitele MP Pavel Janík.
„Velmi bych chtěl poděkovat spoluobčanům, kteří neberou současnou situaci na lehkou váhu a zodpovědným přístupem chrání nejen sebe a své okolí, ale současně brání dalšímu šíření nákazy,“ dodal ředitel Kladníček.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Městská policie Zlín