O rozvolňování od 12. dubna rozhodne Zlínský kraj ve čtvrtek

07.04.2021 19:19

ZLÍNSKÝ KRAJ – Vedení Zlínského kraje projednávalo dnes na mimořádném jednání rozvolňování protiepidemických opatření, která by měla začít platit od pondělí 12. dubna. „Operativně tak kraj reagoval na stanovisko Ministerstva zdravotnictví, které doporučilo rozvolňování ve Zlínském kraji o týden odložit s ohledem na epidemickou situaci v území. Oficiální rozhodnutí o rozvolňování opatření v kraji podá hejtmanství ve čtvrtek 8. dubna,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková. 
„Všichni už bychom si přáli, aby školy otevřely a opatření začala rozvolňovat, je ale nesmírně důležité zvážit všechny kroky. Pro to, abychom se mohli adekvátně rozhodnout, prověřujeme s hygienickou stanicí všechny možnosti a čekáme na relevantní data. Na jejich základě a s ohledem na stav v našich nemocnicích, kde je situace stále kritická, učiníme rozhodnutí,“ vysvětlil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
Vlna nákazy onemocněním Covid-19 a novými mutacemi ve Zlínském kraji kulminuje, což se promítá do aktuální epidemické situace a volných lůžkových kapacit v nemocnicích. Současná sedmidenní incidence je nejhorší v okrese Zlín.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj