O realizaci projektů a spolupráci jednali zástupci Zlínského a Trenčínského kraje

07.09.2021 07:48

ZLÍNSKÝ KRAJ – Předseda trenčínského samosprávného kraje Jaroslav Baška přijal koncem srpna v Trenčíně náměstka hejtmana Zlínského kraje Lubomíra Trauba.
„Společně jednali o vzájemné spolupráci obou krajů při realizaci projektů a čerpání finančních prostředků v rámci evropských dotačních titulů. Během rozhovoru ale našli i celou řadu dalších témat, ve kterých si kraje mohou být nápomocny,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Trenčínský kraj byl v minulosti velmi úspěšný v čerpání evropských fondů. „My můžeme poskytnout slovenským partnerům zase zkušenosti například ze zpracování smart koncepce kraje, ale témat pro spolupráci je mnohem více," sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub a doplnil, že župan Jaroslav Baška podporuje, stejně jako on, cestovní ruch a je nadšený cyklista. „Proto se již nyní těší na 10. září, kdy se na Vsetínsku setká s hejtmanem Zlínského kraje Radimem Holišem při slavnostním otevření dalšího realizovaného úseku cyklostezky BEVLAVA (Bečva-Vlára-Váh) a na jejich společnou projížďku," řekl Lubomír Traub.
Jednání krajů se účastnily také zástupkyně krajských organizací cestovního ruchu Zuzana Vojtová (Centrála cestovního ruchu Východní Morava) a Eva Frývaldská (KOCR Trenčín región), aby společně naplánovaly témata zaměřená na rozvoj cestovního ruchu v rámci Česko-Slovenské spolupráce.
Setkání podle slov zúčastněných proběhlo ve velmi přátelské atmosféře. Konkrétní body spolupráce předali nejvyšší představitelé obou krajů na určené vedoucí zaměstnance krajských úřadů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj