O Den otevřených dveří ve zlínské porodnici byl opravdu velký zájem

12.10.2022 09:36

ZLÍN – Den otevřených dveří ve zlínské porodnici se v úterý 11. října setkal s velkým zájmem veřejnosti. „Naši odborní průvodci museli zájemce rozdělovat i do několika skupin. Čtyř komentovaných prohlídek Gynekologicko-porodnického a Novorozeneckého oddělení se zúčastnila necelá stovka lidí, především těhotné ženy, ale také ty, které se teprve k těhotenství chystají,“ uvedla Dana Lipovská, tisková mluvčí KNTB.
„Musím přiznat, že jsem ráda využila této možnosti, protože se bojím, jak všechno zvládnu. Teď mám konkrétní představu a vlastně je to úleva. Viděla jsem všechny prostory, měla jsem i několik dotazů, takže za mě perfektní,“ zmínila jedna z budoucích maminek, která do Zlína přijela z Uherského Brodu.
Návštěvníci Dne otevřených dveří zlínské porodnice měli na provázející zdravotníky i hodně otázek. Ptali se často na kojení, pobyty tatínků nebo způsoby porodů. „V naší porodnici máme pět porodních van, což je asi nejvíce v České republice. Nenabízíme v nich pouze porody do vody, ale v rámci první doby porodní také hydroterapii a aromaterapii. Je to velmi příjemné a maminky díky tomu často ani nepotřebují jinak tlumit bolest. Porody do vody návštěvníky hodně zajímaly, stejně tak se s velkým zájem setkala naše novinka – rautové stravování na stanicích šestinedělí,“ doplnila Kateřina Slováčková, vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně