Nový rok v galerii odstartoval výstavou fotek

05.01.2022 14:09

OTROKOVICE - Členové Fotokubu Beseda Otrokovice připravili v městské galerii výstavu věnovanou tvorbě a aktivitám členů fotoklubu.
Zatímco při předchozích výstavách prezentoval spolek významné osobnosti ze světa „fotografie, rozhodl se zahájit rok 2022 prezentací tvorby i aktivit vlastních členů. Výstava pojmenovaná Fotoklub v obrazech, tak nabízí pohled do života spolku. Prezentuje široké spektrum fotografií od portrétů, přes architekturu až po krajinu, ale také výčet akcí, které fotoklub v poslední době uspořádal,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.
„Od otevření městské galerie jsme zde uspořádali již třicet výstav. Pozvání vystavovat přijalo i několik světoznámých autorů jako jsou Jindřich Štreit, Petr Jan Juračka, Jan Kasl, Robert Vano, Jadran Šetlík, Dan Vojtěch a další. Mimo to letos proběhl již třináctý Fotosalon nebo desátý ročník našeho workshopu Kopánky, kam se sjíždí fotografové z celé republiky i zahraničí,“ přiblížil člen otrokovického fotoklubu Svatopluk Klhůfek.
Tradice fotoklubu je ale mnohem delší. Loni oslavil 70 let své existence. K výročí vydal i knihu, kde prezentuje své členy a jejich díla. A právě tu mohli vyhrát návštěvníci vernisáže. Šanci mají i ti, kteří výstavu navštíví v jejím průběhu. Losování proběhne ještě jednou po ukončení výstavy 30. ledna.
„Činnost spolků je v Otrokovicích pestrá a díky jejich aktivitě mají občané možnost účastnit se různorodých akcí ať už kulturních či sportovních. Fotografové společně s historiky a spolkem Rozumění zajišťují programovou náplň městské galerie a od doby jejího vzniku se zde vystřídalo mnoho zajímavých umělců a poutavých výstav. Aktuálně instalovaná výstava ukazuje, že galerie stojí za pozornost i návštěvu,“ pochválila aktivitu spolků starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z městské galerie: MěÚ Otrokovice