Nový projekt zviditelní turistické zajímavosti Zlínského a Trenčínského kraje

11.12.2023 12:20

ZLÍNSKÝ KRAJ – Projekt s názvem „12 měsíců ve Zlínském a Trenčínském kraji - živě a inovativně“ připravuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, tedy společnost založená Zlínským krajem, která koordinuje rozvoj, propagaci a prezentaci cestovního ruchu v regionu. Projekt je zaměřen na zvýšení informovanosti o turistické nabídce obou krajů.

„Chceme společně s našimi slovenskými partnery posílit pozici Zlínského a Trenčínského kraje v oblasti cestovního ruchu, virtuálně je propojit do jedné destinace, zvýšit povědomí návštěvníků o turistických atraktivitách obou regionů a prodloužit délku jejich pobytu v území. K tomu hodláme využít zejména moderní a inovativní nástroje propagace,“ vysvětlil náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

V rámci projektu bude probíhat celoroční online kampaň společné destinace území obou krajů. Kromě významných turistických cílů bude přitom pozornost věnována i méně známým turistickým atraktivitám obou regionů. Počítá se se zpracováním řady krátkých videí, vytvořením společného video blogu, prezentací na vlastních sociálních sítích i YouTube kanálu. Informace budou zpřístupněny také ve dvou interaktivních kioscích umístěných na turisticky hojně navštěvovaných místech. Součástí projektu má být i společná konference cestovního ruchu.

„Celkové způsobilé výdaje připravovaného projektu přesáhnou osm milionů korun, z toho 4,5 milionu korun je podíl Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, jako českého partnera projektu. Centrála předložila projekt do výzvy Operačního programu Interreg Slovensko - Česko 2021-2027, předpokládaná výše dotace činí 90 %, zbylých 10 % (tedy zhruba 458 tisíc korun) bude hradit Centrála,“ sdělila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK