Novorozenecké oddělení KNTB bude hostit výstavu

27.07.2022 12:43

ZLÍN - Výstava nazvaná Kojení předčasně narozených dětí uvede světový týden kojení, který začíná 1. srpna. Velkoformátové fotografie budou v prostorách porodnice k vidění celý srpen.
Vkusné fotografie mají být osvětou v problematice kojení a výživy předčasně narozených dětí. Výstavu pořádá ve spolupráci s Krajskou nemocnicí T. Bati ve Zlíně spolek Nedoklubko. „Rádi bychom kromě osvěty pomocí výstavy také upozornili na možnost dárcovství mateřského mléka, které je předčasně narozeným dětem podáváno, než se mamince rozjede laktace. Každá kapka této vzácné tekutiny je pokladem,“ řekla Radka Divoká z Nedoklubka.
Výstava vznikla ve spolupráci s fotografkou Silvií Valouškovou z Otrokovic a bude putovní. „Jednáme s městem Zlínem o umístění na dalším místě, poté bychom výstavu chtěli nabídnout dalším městům, která mají perinatologická pracoviště. Navíc v listopadu slavíme Světový den předčasně narozených dětí, tak věříme, že se výstava v jiném městě spojí s tímto významným dnem,“ dodala Radka Divoká.
„K vidění bude celkem 10 fotografií s krátkým edukativním textem. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 28. července v 11 hodin ve vestibulu zlínské porodnice,“ informovala Dana Lipovská, tisková mluvčí nemocnice.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně