Novému majiteli shořel dům před očima

29.08.2020 16:59

ZBOROVICE/MEDLOV - Nechat oheň bez dozoru se nevyplácí, což dnes pochopil i majitel nově zakoupené nemovitosti ve Zborovicích-Medlově na Kroměřížsku. Kvůli tomu přišel o dům a utrpěl škodu za 200 tisíc korun.
„Muž vyklízel dům, nepotřebné věci házel na ohniště a postupně pálil. V poledne si na pár minut zašel do vedlejšího domu k příbuzným na oběd. Oheň však přeskočil na přístřešek a přes starou králíkárnu až na střechu rodinného domu. Vyděšený muž ihned volal na tísňovou linku hasičů o pomoc,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Několik minut po poledni na místo požáru vyjelo sedm jednotek hasičů, a to ze stanic Kroměříž a Morkovice - Slížany a dobrovolné jednotky z Medlova, Morkovic - Slížan, Roštína, Zborovic a Zdounek.
„Po příjezdu použili hasiči k likvidaci požáru dva hasební proudy vody a třetím ochlazovali vedlejší těsně přilehlou nemovitost a postupně rozebírali konstrukci střechy, vše kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Ke zranění osob nedošlo. Ve dvě hodiny odpoledne měli požár uhašený a místo předali zpět jeho majiteli. Na dohlídku zůstali na místě místní dobrovolní hasiči,“ sdělila mluvčí hasičů.
Příčinu vzniku požáru přijel na požářiště šetřit vyšetřovatel hasičů, který za příčinu vzniku požáru stanovil nedbalostní jednání při spalování odpadu.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje