Nově přednost zprava i třicítka platí od pondělí

03.07.2022 12:17

OTROKOVICE - Zvýšení bezpečnosti v dopravě si radnice slibuje od dalšího rozšíření zóny, kde řidiči musí respektovat třicítku a v křižovatkách dávat přednost zprava. Změna organizace dopravy začne nově platit v části Horní Střed do pondělí 4. července.
V tuto chvíli jsou v Otrokovicích zóny 30 na čtyřech místech. V některých ulicích jsou také instalovány zpomalovací prvky.
„Benefitem je, že v okamžiku, kdy řidič jede rychlostí do 30 km/h, za normálních podmínek zastaví přibližně na 13 metrech. Pro řidiče, který jede 50 km/h, tato vzdálenost nestačí ani na to, aby začal brzdit,“ zdůraznila smysl opatření Renáta Krystyníková.
„Opatření na poli dopravy vyplývá ze Strategie bezpečnosti silničního provozu na území města Otrokovice na období 2018-2025 a Plánu udržitelné městské mobility města Otrokovice. Základním posláním je zlepšit lidem život ve městě, a to tak, aby byla zajištěna dostupnost dopravy za minimalizování negativních dopadů na zdraví, společnost a životní prostředí,“ dodala Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Otrokovice

Foto: Archiv SNZ