Nové opěrné zdi a rekonstruovaný úsek silnice v Podkopné Lhotě

08.01.2022 08:05

PODKOPNÁ LHOTA - Krátce před vánočními svátky dokončila stavební firma práce na rekonstrukci silničního úseku v Podkopné Lhotě. Investice za 19 milionů korun byla spolufinancována Státním fondem dopravní infrastruktury.
„Předmětem díla v Podkopné Lhotě byla sanace původní zdi v délce 72,4 metru (zeď A) a odstranění původní zdi a stavba nové opěrné zdi v délce 73,3 metru (zeď B) v nové poloze. Součástí stavby byla rovněž rekonstrukce silnice v celkové délce 239 metrů,“ informoval tiskový pracovník Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.
Výstavba nové zdi byla v kolizi s původním hospodářským stavením; muselo být proto odstraněno. Na jeho místě bylo vytvořeno nové parkovací stání a železobetonové schodiště, umožňující přístup na zahradu vlastníka pozemku. U líce zdi byly provedeny terénní úpravy včetně náhradní výsadby za pokácené dřeviny.
„Souběžně se stavbou ŘSZK zajišťovala obec Podkopná Lhota stavební úpravy sjezdů a připojení místních komunikací, přeložky veřejného osvětlení a místního rozhlasu a vybudovala nástupiště autobusových zastávek včetně přístřešku a opěrnou zídku z betonové palisády,“ dodal Vojtěch Cekota.
Zhotovitelem stavby byla firma IDS - Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, a. s. Konečná cena za tuto zakázku činí 19,114 milionu korun (vč. DPH). Stavba byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Stavební práce byly zahájeny na začátku června 2021.

Vlastimil Langer

Zdroj: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Foto: Vojtěch Cekota