Noční požár zničil čtvrtdomek ve Zlíně, majitelka bytu skončila v nemocnici

11.04.2022 07:46

ZLÍN - Požár střechy jednoho ze čtvrtdomků vyděsil v noci ze soboty na neděli 10. dubna obyvatele ulice Kotěrova ve Zlíně. Majitelku bytu s popáleninami odvezli záchranáři do nemocnice. Na poškozené části domu vznikla škoda za dva miliony korun, hasiči uchránili hodnoty za devět milionů.

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár v prvním patře, který se dostal až na střechu. Ihned proto zahájili hasební práce a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. V době vzniku požáru se uvnitř čtvrtdomku nacházeli dva lidé. Starší žena byla popálena a skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Muž vyvázl bez zranění,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Hasiči evakuovali obyvatele dalších částí domu. Nikdo z nich nebyl zraněn. A díky rychlému zásahu se požár nedostal na jejich části domu. Zasažená část objektu byla silně zakouřena. K odvětrání hasiči použili přetlakovou ventilaci. Poté rozebrali část střešní konstrukce a dohasili skrytá ohniska. Celý objekt hasiči kontrolovali termokamerou. Půl hodiny po půlnoci vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Po kontrole i všech dalších bytových jednotek se profesionální hasiči vrátili zpět na svou stanici.

Vyšetřovatel hasičů zjišťuje příčinu vzniku požáru.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje