Noční požár v opuštěné budově ve Valašském Meziříčí

13.10.2021 14:04

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – K požáru opuštěné budovy ve Valašském Meziříčí vyjížděli dnes v noci hasiči. Nikdo nebyl zraněn, výše škody způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

„Hlášení o požáru v objektu v ulici Zdeňka Fibicha jsme přijali v 3:03 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí a jednotce Sboru dobrovolných hasičů obce Poličná,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hasiči průzkumem zjistili, že hoří uvnitř uzamčeného objektu bývalého pneuservisu v ulici Příční. Na uhašení požáru zřídili dva útočné proudy vody C. „Pro hasební zásah v budově museli v kovových vratech vyřezat otvor rozbrušovačkou. V dýchacích přístrojích nalezli uvnitř čtyři tlakové láhve na plyn. Láhve byly opálené, takže nebylo zřejmé, jaký plyn v nich je a proto je ochlazovali vodou. Teplota pláště jedné láhve neklesala, a tak ji vložili do ochlazovacího bazénku. Později zjistili, že je v ní acetylén,“ řekl Roman Žemlička.
Kolem bazénku bylo vytvořeno bezpečnostní pásmo. Po uhašení požáru vnitřní prostory hasiči odvětrali přetlakovým ventilátorem. V budově nenalezli žádné osoby.

Příčina vzniku požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje