Noční požár v Bohuslavicích u Zlína zničil auto a poškodil dům

01.05.2022 14:29

BOHUSLAVICE U ZLÍNA – Škodu za 470 tisíc korun způsobil dnes v noci požár auta i rodinného domu v Bohuslavicích u Zlína. „Nikdo nebyl zraněn, vyšetřovatel hasičů určil za příčinu požáru technickou závadu v motorovém prostoru, ke které došlo již za jízdy vozidla. Díky rychlému zásahu uchránili hasiči majetek za tři miliony korun,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín a místní hasiči hodinu po půlnoci ze soboty na neděli. Při jejich příjezdu bylo vozidlo v jeho přední části v plamenech. K uhašení požáru hasiči použili jeden hasební proud vody. Likvidaci požáru velitel zásahu vyhlásil sedm minut před půl druhou.
„Požár poškodil nejen automobil, ale i vrata garáže, před která majitel vozidlo zapakoval krátce před požárem. V důsledku sálavého tepla bylo poškozeno okno rodinného domu nad garáží. Vlivem požáru se do rodinného domu dostal i štiplavý dým, který hasiči odvětrali s pomocí přetlakové ventilace,“ sdělila jejich tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje