Nepozorné děti způsobily dvě dopravní nehody

07.05.2024 07:50

ZLÍNSKO - Hned dva střety s dětmi šetří po víkendu zlínští dopravní policisté. V obou případech hrála hlavní roli nepozornost dětí. „Těžkým zraněním skončila sobotní dopravní nehoda ve Zlíně v místní části Salaš, při níž nezletilá dívka vběhla přímo před projíždějící vozidlo. S těžkým zraněním ji vrtulník transportoval do nemocnice,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.

Čtyřicetiletá řidička vozidla Citroen jela po desáté hodině dopoledne ve směru od Malenovic do Bohuslavic u Zlína. Bezprostředně před její vozidlo vběhla z pravé strany dívka, která po střetu upadla na komunikaci. Záchranáři jí na místě ošetřili a vrtulník ji s těžkým zraněním transportoval do nemocnice. Dechová zkouška u řidičky byla negativní.

„Druhá dopravní nehoda se odehrála na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně v neděli o půl páté odpoledne podobným způsobem. Dívka vyběhla zpoza zaparkovaného vozidla, aniž by se přesvědčila o tom, že může bezpečně přejít vozovku. Vběhla přímo před projíždějící vozidlo. Po střetu upadla na komunikaci. Záchranáři ji se zraněním převezli do nemocnice. Dechová zkouška u devětačtyřicetiletého řidiče byla negativní,“ řekla k druhé nehodě  tisková mluvčí.

Další okolnosti obou dopravních nehod prověřují dopravní policisté.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje