Nenapravitelný zloděj sice nic neukradl, přesto skončil ve vazbě

11.05.2020 17:46

ZLÍN - Ve vazební věznici skončil v neděli 10. května v poledne recidivista, který vnikl během pěti hodin dvakrát do stejné prodejny ve Zlíně. I když nestihl nic ukrást, hrozí mu až osmiletý pobyt ve vězení.

„Pětadvacetiletý muž z Uherskohradišťska přijel ve čtvrtek večer do Zlína, kde se měl setkat se svým známým. Když na něj čekal, našel před prodejnou potravin klíč, který tam, jak jsme později zjistili, ztratila majitelka. Napadlo ho zkusit, jestli klíč není náhodou od prodejny. Klíč do zámku dveří pasoval. Vyhodnotil, že se do obchodu půjde podívat, až bude větší tma,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Před půlnocí se vrátil, vešel dovnitř, objekt prohledal, ale nic nevzal, protože chtěl peníze, které v pokladně nebyly, proto z obchodu odešel. Po chvíli si však řekl, že půjde do prodejny znovu a ukradne nějaké zboží, třeba cigarety.
„To už měl ale smůlu. Do prodejny se už přes zastrčený klíč zevnitř nedostal, proto odešel. V obchodě byl totiž syn majitelky, která měla informaci, že jí po obchodě chodil nezvaný návštěvník. Přivolaní policisté zhlédli kamerové záznamy, na kterých byl muž zachycený, a o popisu informovali všechny hlídky v terénu, včetně strážníků městské policie,“ sdělila mluvčí.
I když se podle záběrů zloděj při každé návštěvě do prodejny převlékl do jiného oblečení, spravedlnosti neunikl. Kolem osmé hodiny ráno strážníci hlásili policistům, že ve Zlíně kontrolují muže uvedeného popisu.

Věc si převzali zlínští kriminalisté, kteří ho obvinili z krádeže ve stádiu pokusu. Kriminalisté zjistili, že muž je až do roku 2022 pro majetkovou trestnou činnost v podmínce. Navíc má v rejstříku trestů šest záznamů za majetkovou trestnou činnost.
 „Z uvedených důvodů podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a nenapravitelného zloděje včera eskortovali policisté do vazební věznice v Olomouci,“ dodala Lenka Javorková.
Vlastimil Langer
Ilustrační foto: Policie ČR