Nemocný agresivní muž odmítl lékařskou pomoc a zamkl se v domě i s jedovatými hady

08.12.2021 14:12

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na Uherskohradišťsku se v úterý 7. prosince v rodinném domě zabarikádoval duševně nemocný čtyřiatřicetiletý muž, který začal být vůči svému okolí velmi agresivní.
„Ihned po přijetí oznámení od příbuzných a záchranářů na místo vyjela policejní hlídka. Dle zjištěných informací mohl být muž ozbrojený. Vykřikoval, že podpálí dům a všechny zabije. Navíc zde byla důvodná obava, že ublíží i sobě. V domě se také nacházel pes bojového plemene a jedovatí hadi,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Vzhledem k situaci a stupňující se agresi nemocného přivolali policisté vyjednavače a zásahovou jednotku z Brna. Poté, co muž přestal komunikovat, policisté ze zásahovky vnikli do domu a muže zajistili. Za asistence policistů byl předán do péče záchranářů.
„Policisté společně s kriminalistickým technikem dům ohledali, aby se mimo jiné přesvědčili, že příbuzným nehrozí nějaké nebezpečí. Akce byla ukončena jen díky profesionálnímu zásahu policistů a přijatým bezpečnostním opatřením. Na místě zasahovaly i ostatní složky integrovaného záchranného systému,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ