Nemocnice může vzdělávat další mladé lékaře v zajímavých oborech

25.03.2024 10:04

KROMĚŘÍŽ - Velký posun v oblasti vzdělávání mladých lékařů učinila Kroměřížská nemocnice a.s. v uplynulých týdnech. „Nemocnice získala nejen dvě zcela nové akreditace, ale také se podařilo zajistit opětovné vzdělávání mladých lékařů v oboru oftalmologie, kteří dosud většinu praxe v rámci kmene museli strávit v jiných nemocnicích,“ informovala Veronika Slaměnová, tisková mluvčí nemocnice.

„Akreditace k vzdělávání lékařů je velkým oceněním naší práce a zároveň závazkem k dalšímu poskytování vysoké úrovně péče a odborného rozvoje,“ uvedla primářka oddělení Marie Holbová s tím, že ji pro více informací mohou zájemci z řad mladých lékařů kontaktovat na e-mailové adrese marie.holbova@nem-km.cz.

Získání akreditace je důkazem kvality, kterou oční oddělení poskytuje v péči o své pacienty, a také v oblasti profesního rozvoje. Umožňuje mladým lékařům absolvovat téměř kompletní vzdělávací program v oboru oftalmologie přímo v Kroměřížské nemocnici, o což personál usiloval dlouhou dobu.

„Těšíme se na spolupráci s budoucí generací lékařů,“ doplnila Holbová. Po mnoha letech se podařilo získat zpět také akreditaci pro vzdělávání v dermatovenerologickém kmeni, díky čemuž je oddělení opět atraktivní nejen pro zkušené lékaře z oboru, ale také pro mladé a začínající kolegy. Úplnou novinkou je pak možnost vzdělávání v kmeni v rámci všeobecného praktického lékařství.
Vlastimil Langer
Zdroj: Kroměřížská nemocnice a.s.

Ilustrační foto: Archiv SNZK