Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí ukončuje činnost očkovacího centra

26.02.2023 08:13

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Přes dva roky bylo otevřeno Očkovací centrum v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí. „S klesajícím zájmem veřejnosti o očkování byla v posledních měsících nejprve upravována provozní doba očkovacího centra na dva dny v týdnu a nyní bylo rozhodnuto o ukončení její činnosti k poslednímu dni měsíce února,“ informovala Radka Miloševská, tisková mluvčí nemocnice.
Očkovací centrum mohli zájemci z řad veřejnosti navštívit ve valašskomeziříčské nemocnici v prostorách Plicní ambulance v 6. podlaží staré polikliniky. „Veřejnosti jsme nabízeli možnost se nechat naočkovat modifikovanou kombinovanou vakcínou Comirnaty, cílící na aktuální varianty kmenů způsobující onemocnění covid-19,“ řekl na úvod vedoucí lékař plicní ambulance Miroslav Šimíček.
K otevření Očkovacího centra došlo v průběhu ledna 2021.„Kapacitu jsme upravovali dle aktuální potřeby a dostupnosti vakcín. V době největšího zájmu jsme měli otevřeno každý den včetně víkendů až 16 hodin denně. V té době jsme denně stačili aplikovat vakcínu až 600 lidem,“ vzpomněla staniční sestra plicní ambulance Petra Steinbauerová.
Z důvodu snadnější organizace práce byla v očkovacím centru pacientům aplikována pouze vakcína Pfizer. Vzhledem ke klesajícímu zájmu o očkování byla postupně upravována pracovní doba ambulance a nyní z důvodu příznivých epidemiologických dat bylo rozhodnuto o ukončení její činnosti.
Počet aplikovaných dávek činil dohromady přes 80 000. Očkovací ambulance tak dostatečně splnila svůj účel. „Jsme rádi, že se nám podařilo zajistit pro občany Valašského Meziříčí a širokého okolí očkovací místo s kvalitním profesionálním servisem, vstřícným a ochotným personálem,“ sdělil vedoucí lékař plicní ambulance Miroslav Šimíček.
Osoby, které budou mít zájem o očkování a nevyužijí poslední termín očkování v nemocnici v pondělí 27. února, se musí dále obracet na svého praktického lékaře.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí