Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí pořádá odbornou konferenci Rožnovský gastroenterologický den

25.05.2022 08:57

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Odborníci na onemocnění zažívacího traktu z celé republiky zavítají v pátek 27. května do Rožnova pod Radhoštěm. „Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zde společně se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL pořádá již 26. ročník odborné konference Rožnovský gastroenterologický den, která je určena jak lékařským, tak i nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Akce zahrne přes 30 přednášek zaměřených na specifické trávicí potíže, metody léčby i komplikace onemocnění zažívacího traktu,“ informoval tiskový mluvčí nemocnice Adam Knesl.
„Letošní ročník je již opětovně pořádán v květnu, jak jsou přednášející a posluchači zvyklí. Jsme rádi, že za námi přijedou významní odborníci na gastroenterologii jak z České republiky, tak i ze Slovenska, kteří tuto konferenci mají v oblibě,“ řekl Martin Liberda, odborný garant akce a vedoucí lékař gastroenterologie Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.
Sekce pro nelékařské zdravotnické pracovníky se letos zaměří například na nádorové onemocnění jater, nestandardní přístupk léčbě refluxní nemoci jícnu nebo endoskopickou kazuistiku pacientů. Odborníci se ve svých vystoupeních zaměří také na Hepatitidu C či bolesti břicha, ale třeba také na elektronickou dokumentaci v praxi. Pro lékaře pak budou připraveny například přednášky na témaLaryngofaryngeálního refluxu, potravinové alergie, příčiny a léčby střevního selhání u Crohnovy nemoci nebo prognostické faktory léčby hepatocelulárního karcinomu.
Mezi přednášejícími přitom budou zastoupeni jak zdravotníci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, tak i přední odborníci z dalších zařízení, a to zejména fakultních nemocnic v Brně, Hradce Králové, Olomouce a Prahy.
„Ani letos nemáme nouzi o nová témata, poznatky a náměty. Náš obor se neustále rozvíjí a díky skvělé spolupráci s kolegy z dalších nemocnic můžeme nabídnout všem účastníkům pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, který jistě ocení ve své každodenní praxi,“  lékař Martin Liberda.
Letošní ročník Rožnovského gastroenterologického dne proběhne v pátek 27. května od 9.00 hodin v Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí