Nejdůvěryhodnější oční klinika: důvěra a stabilita je pro pacienty ještě důležitější než kdy dříve

18.11.2021 07:55

ZLÍN/PRAHA – Unikátní výzkum, který sleduje důvěru českých spotřebitelů v jednotlivé značky, zveřejnil výsledky za rok 2021. V sedmém ročníku ankety Nejdůvěryhodnější značka hlasovaly čtyři tisíce respondentů. Mezi oceněnými se už počtvrté za sebou umístila síť očních klinik Gemini.
„O přízeň českých spotřebitelů letos bojovalo přibližně 700 značek. Čeští spotřebitelé hodnotili značky z nejrůznějších oblastí v celkem osmdesáti kategoriích. V každé kategorii může být nejdůvěryhodnější pouze jedna značka, což zaručuje, že oceněné značky jsou skutečně silné a důvěryhodné. V kategorii očních klinik si prestižní ocenění odnesla už počtvrté oční klinika Gemini,“ informovala mluvčí kliniky Petra Ďurčíková.
„Velmi mne těší, že i v letošním ročníku ankety v kategorii očních klinik naše zařízení opět zvítězilo. Je to důkaz vysoké odbornosti našich lékařů a sester, jejich přátelského a profesionálního přístupu k pacientům. Je naším cílem i v příštím roce důvěru veřejnosti a pacientů nezklamat a potvrdit, že patříme k nejlepším očním klinikám v Česku,“ řekl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.
Soukromá oční klinika Gemini rozvíjí dlouholetou tradici zlínské oční chirurgie. První z poboček byla otevřena ve Zlíně v roce 2003 jako jedna z prvních soukromých očních klinik v Česku. Vedle operací dioptrických vad a operací šedého zákalu se na klinikách provádějí i estetické zákroky, jako například plastika očních víček. Klinika každoročně pořádá v Praze a ve Zlíně oční festivaly, které patří ze strany odborné veřejnosti k nejnavštěvovanějším. Důvěru v oční kliniku Gemini podporují i silné lidské příběhy.

Zbavit se dá i 22 dioptrií

Na deseti pobočkách oční kliniky jsou ročně operovány tisíce pacientů. Část tvoří pacienti, kteří přicestují ze zahraničí. Ze Slovenska dorazila na zlínskou oční kliniku také pacientka Alena. Ta se od mala potýkala se silnou oční vadou. Život jí komplikovalo 22 dioptrií. Bezpečným ambulantním zákrokem – výměnou nitroočních čoček – se podařilo pacientce odstranit nejen vysokou krátkozrakost, ale i počínající šedý zákal v jednom bezbolestném zákroku.

Znovu uviděl po 41 letech

V pěti letech zažil vážnou nehodu, která mu poškodila zrak. Na jiných zdravotnických zařízeních poté prodělal celou řadu operací, bohužel neúspěšně. Pan Martin se ale nevzdal a rozhodl se vyhledat pomoc očního chirurga Pavla Stodůlky. Ten mu na zlínské oční klinice Gemini implantoval umělou rohovku bostonského typu. Složitá operace mu vrátila zrak na levé oko, na které neviděl dlouhých 41 let.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Soukromá oční klinika Gemini