Nehoda tři osobních automobilů zkomplikovala dopravu mezi Zlínem a Vsetínem

10.02.2021 14:54

VIZOVICE - Dopravní nehoda tří osobních vozidel dnes dopoledne zkomplikovala dopravu na hlavním tahu na Vsetín mezi Vizovicemi a Lutoninou na Zlínsku. Při nehodě se zranila řidička jednoho z vozidel a zdravotničtí záchranáři ji převezli do nemocnice.„Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka hasičů z Vizovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že vozidlo Opel skončilo na poli na střeše mimo silnici. Jeho řidička utrpěla zranění a skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Další dva řidiči vozidel BMW a Škoda Octavia vyvázli bez zranění,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Hasiči zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie. Z vozidla BMW unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem.
„Po zadokumentování místa nehody Policií ČR si velitel zásahu povolal vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice. Pomocí něho poté vozidlo Opel vyprostili z pole zpět na silnici a převrátili na kola. Vrak auta následně odvezl odtahový vůz. Nakonec hasiči uklidili vozovku a vrátili se zpět na své stanice,“ dodala Lucie Javoříková.

V době zásahu složek IZS byl provoz na silnici řízen policisty kyvadlově jedním jízdním pruhem. Při vyprošťování vozidla z pole byl provoz na nezbytnou nutnou dobu úplně zastaven.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje