Nehoda šesti aut uzavřela hlavní silnici v Holešově

01.04.2023 12:18

HOLEŠOV - Resuscitace řidiče byla úspěšná. Vážná nehoda v pátek 31. března dopoledne uzavřela část ulice Palackého v Holešově na Kroměřížsku, kde řidič vozidla Škoda Superb vjel do protisměru. „Zde narazil do jedoucího nákladního auta a poté do čtyř osobních vozidel, zaparkovaných podél silnice. Řidič Superbu se zastavil před lékařským domem. Z něj rychle vyběhl lékař a několik sester, kteří muži ihned poskytli první pomoc,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje
Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči z Holešova, Bystřice pod Hostýnem a Kroměříže. Ihned po příjezdu pomáhali posádce zdravotnické záchranné služby s resuscitací řidiče. Po několika minutách byla resuscitace úspěšná a u muže byly obnoveny základní životní funkce. K dalšímu zranění jiných osob nedošlo.
„Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie. Nejhůře dopadlo vozidlo Renault, ze kterého po nárazu došlo k úniku provozních kapalin. Vozidlo hasiči stabilizovali proti pohybu a zasypali uniklé provozní kapaliny,“ dodala mluvčí Hasičského záchranného sboru ZLK.
Po zadokumentování místa nehody Policií ČR pomohli hasiči s naložením vraků aut na odtahové vozy a uklidili vozovku od střepů a úlomků.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje