Nehoda kamionů zablokovala křižovatku v Uherském Brodě

17.09.2021 16:57

UHERSKÝ BROD  - Dnes ráno krátce před šestou hodinou došlo v Uherském Brodě v křižovatce ulic Těšovská, Dr. Horáka a U Dvora k dopravní nehodě, při které se zranili dva lidé, vzniklá škoda je přes 1,7 milionu korun.
„Sedmačtyřicetiletý zahraniční řidič nákladní soupravy přepravující mouku jel po hlavní silnici Těšovská směrem na Luhačovice. V křižovatce zřejmě až na poslední chvíli zaregistroval před ním stojící osobní automobil značky Renault Duster, který odbočoval vlevo. Aby se na mokré vozovce vyhnul střetu, strhl řízení do protisměru a tam se následně čelně srazil s protijedoucí nákladní soupravou převážející krmivo. Po nárazu byla protijedoucí souprava s krmivem odhozena na zídku rodinného domu a souprava s moukou poté ještě narazila do renaultu,“ popsala událost policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 
Při dopravní nehodě se zranili oba řidiči nákladních souprav. Dvoučlenná osádka osobního automobilu vyvázla bez zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní.
„K události vyjely postupně jednotky profesionálních hasičů z Uherského Brodu, Uherského Hradiště a Zlína s cisternami a další technikou. Jeden ze zraněných řidičů byl v době příjezdu hasičů mimo nákladní automobil a první pomoc mu poskytovali svědci nehody. Řidič druhého nákladního automobilu zůstal v kabině zaklíněn. Hasiči okamžitě zajistili místo nehody a pomohli zdravotníkům při poskytování první pomoci. Zaklíněného muže ze zdemolované kabiny vyprostili pomocí speciálního hydraulického zařízení. Oba řidiče odvezli zdravotníci do nemocnice,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Únik většího množství provozních kapalin hasiči zasypali a zlikvidovali sypkými sorbenty.
Na nákladních vozidlech vznikla škoda 1,6 milionu korun, na osobním automobilu 150 tisíc korun a na zídce u domu deset tisíc korun. Nehodu řeší uherskohradišťští dopravní policisté.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje a HZS ZLK