Nehoda dvou automobilů ohromila včera příjezd do Vsetína ve směru od Zlína

17.06.2020 16:32

ROKYTNICE – Následky dopravní nehody mezi osobním automobilem a dodávkou, k níž došlo v úterý 16. června po poledni u obce Rokytnice na Vsetínsku, odstraňovali vsetínští profesionální hasiči. Tři účastníci nehody skončili v nemocnici.

„ Velitel zásahu informoval, že došlo ke střetu osobního vozidla s dodávkou. Hlavní tah mezi Zlínem a Vsetínem tak musel být na nezbytně dlouhou dobu uzavřen. V dodávce cestoval otec s dcerou, kteří v autě vezli velké množství papíru. Ve druhém vozidle jel řidič sám, hasiči ho ale museli vyprostit,“ informoval tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. Dramatické chvilky pro hasiče i samotného řidiče začaly v okamžiku zahájení vyprošťování, kdy ve vozidle z pod sedačky řidiče začal stoupat štiplavý dým.

„Hasiči ihned začali vozidlo prohledávat a zjistil, že muž v autě převážel litrovou láhev kyseliny chlorovodíkové, která praskla. Proto okamžitě použili k odvětrání auta přetlakovou ventilaci a s využitím páteřové desky rychle řidiče vyprostili na čerstvý vzduch. Následně všichni účastníci nehody skončili v péči přivolané zdravotnické záchranné služby,“ dodala mluvčí.

Hasiči potom zajistili vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie. Velký únik provozních kapalin zasypali sorbentem a pomohli s odtažením vozidel mimo komunikaci.

V době zásahu byl v místě nehody značně omezen provoz a tvořily se dlouhé kolony.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje