Nedělní požár v Lípě zničil večer několik vozidel

20.04.2020 12:05

LÍPA -  K požáru dodávky vyjeli v neděli 19. dubna krátce po deváté hodině večer hasiči do areálu firmy nedaleko vlakové zastávky v Lípě na Zlínsku.
„Operační důstojník HZS Zlínského kraje vyslal k události profesionální hasiče z centrální stanice Zlín se dvěma cisternami a dobrovolné hasiče obce Lípa s další cisternou,“ sdělil Pavel Řezníček, krajský mluvčí hasičů. 

Už v době příjezdu první jednotky byly v plamenech čtyři dodávkové vozy. Velitel zásahu proto na místo okamžitě povolal další jednotky a k události proto vyjeli i dobrovolní hasiči ze Zádveřic a Slušovic.

„Hasiči v dýchací technice požár během několika minut lokalizovali. Díky rychlému zásahu nedošlo k rozšíření plamenů na další vozy a budovy v blízkosti požáru. Dva ze zasažených vozů museli otevřít pomocí hydraulického zařízení, aby mohli zlikvidovat jednotlivá ohniska,“ sdělil mluvčí.

Celkovou likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu ve 22:29 hodin. Po vyloučení dalšího nebezpečí předali hasiči místo policii a jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.

Na zjištění přesné příčiny vzniku události i výši způsobených škod pracuje krajský vyšetřovatel hasičů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje