Nástupiště autobusového nádraží se přesunou do Tylovy ulice

16.06.2022 17:04

OTROKOVICE - Stavba autobusového nádraží postoupila do další fáze. Modelace a zhotovení nových nástupišť si vyžádá uzavření pro autobusovou dopravu a přesunutí zastávek do blízké Tylovy ulice. Zde budou vybudovány náhradní nástupní plochy. Docházková vzdálenost k zastávkám MHD se zkrátí.
„Z důvodu provádění stavebních prací, v rámci stavby ‚Otrokovice - revitalizace autobusového nádraží‘ dojde o půlnoci ze čtvrtka na pátek 17. června k přesunu autobusového nádraží (Otrokovice, aut.st.) do Tylovy ulice naproti OD Prior. Provizorní autobusové nádraží bude takto fungovat až do konce letních prázdnin. Budou zřízena čtyři provizorní nástupiště,“ uvedl Josef Tomanovič z odboru dopravy Městského úřadu Otrokovice.
Uzavření komunikace pro autobusovou dopravu je nutné kvůli zúženému profilu silnice po dobu dostavby všech potřebných prvků. Aktuálně jsou zastávky lineárně za sebou. To znamená, že v době, kdy by autobus měl přestávku a čekal na místě dle jízdního řádu, nemohly by ostatní vozy projíždět. Z tohoto důvodu byla nutná změna v organizaci dopravy. Náhradní řešení ale cestující neomezí. Z vozidel vystoupí na přilehlý chodník v Tylově ulici a mohou se přesunout na blízké zastávky MHD či dále po městě. 
„Autobusové nádraží je důležitou stavbou nejen pro Otrokovice, ale i celou spádovou oblast a okolní obce, ze kterých lidé denně cestují za prací, vzděláním i zábavou. Rekonstruované plochy tak budou sloužit široké veřejnosti. Revitalizace celého prostoru přinese zvýšení bezpečnosti i kvality cestování,“ sdělila Lebka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
Projekt zahrnuje rekonstrukci komunikací a zastávek,  navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť a materiálové sjednocení. Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče linkových autobusů. Novinkou bude také zastávka MHD, kam budou zajíždět vozy DSZO.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice