Náročný požár zaměstnal v Kroměříži čtyři jednotky hasičů

05.01.2022 12:01

KROMĚŘÍŽ - Krátce po sedmé hodině večer v úterý 4. ledna přijali hasiči informaci o požáru přístřešku v Kroměříži v ulici Erbenovo nábřeží. K události byly postupně vyslány cisterny profesionálních hasičů stanice Kroměříž a jednotky dobrovolných hasičů města Kroměříž. Nikdo nebyl zhraněn, příčin vzniku požáru a výše škody je v šetření.

„V době jejich příjezdu byl objekt kompletně v plamenech. Jednalo se o přístřešek, pod kterým bylo požárem zasaženo také větší množství uskladněného palivového dřeva a dalšího materiálu. Hasiči okamžitě natáhli několik útočných proudů a požár během několika minut lokalizovali. Zasažený materiál však bylo nutné postupně rozebírat a dohašovat skrytá ohniska, což bylo fyzicky velmi náročné a možné pouze v dýchací technice,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

 Velitel zásahu si proto dodatečně povolal také posilové jednotky dobrovolných hasičů z Hulína a Chropyně. Po vyloučení dalšího nebezpečí a kontrole prostor termokamerou ve 23:50 hodin ohlásil likvidaci požáru. 
Na místo byl povolán také vyšetřovatel hasičů, který zahájil šetření příčiny vzniku události a v této práci pokračuje i dnes.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje