Nadále trvá možnost zaregistrovat se k odebírání SMS z otrokovické radnice

12.02.2021 07:11

OTROKOVICE - Otrokovická radnice zasílá zaregistrovaným obyvatelům SMS zprávy s informacemi o mimořádných událostech, případně o odstávkách a dopravních či jiných omezeních ve městě.
„Možnost zaregistrovat se stále trvá nejen pro obyvatele Otrokovic, ale také pro ty, které informace z našeho města zajímají například z důvodu, že zde mají příbuzné nebo tu vlastní nemovitost. Registrace i zasílání zpráv jsou pro občany zdarma,“ uvedla tisková mluvčí radnice Romana Pastuszková.
Zaregistrovat se můžete zde: https://www.otrokovice.cz/sms-infokanal/ms-1280/p1=1280
Tato služba prošla od svého vzniku celou řadou změn. Nejprve byly zřízeny Krizové SMS, které informovaly o mimořádných událostech, jako například požár, povodeň apod. Následně byla tato služba doplněna o Info SMS avizující plánované dopravní omezení ve městě, odstávky vody nebo elektrické energie. Tyto zprávy jsou již dva roky sloučeny pod označením InfoKanál SMS.
 „V současné době nerozlišujeme pojmy krizové a „nfo SMS. Zaregistrovaným občanům zasíláme informace o nejrůznějších mimořádných událostech, které se dotýkají života obyvatel našeho města. Snažíme se vyhodnocovat důležitost zpráv, abychom občany nezahlcovali informacemi, které je neovlivňují. Navíc využíváme funkci systému, která nám umožňuje zasílat zprávy jen do určitých ulic, takže například neinformujeme obyvatele Kvítkovic o výpadku elektrické energie na Štěrkovišti,“ vysvětlila starostka Otrokovic Hana Večerková.
Nicméně SMS InfoKanál není jediným ani hlavním prostředkem, jak by radnice obyvatele informovala v případě, kdy by došlo k bezprostřednímu ohrožení. „V těchto případech bychom využili Integrovaný výstražný a varovný systém, tedy místní rozhlas a byly by zapojeny všechny složky Integrovaného záchranného systému,“ ubezpečila Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice
Ilustrační foto: Archiv KNZ