Na Zlín Film Festivalu v úterý odhalí své hvězdy na chodníku slávy Bára Seidlová a Jan Šťastný

31.05.2022 08:05

ZLÍN – Šestý den Zlín Film Festivalu bude ve znamení hvězd. Herci Bára Seidlová a Jan Šťastný odhalí své hvězdy na Chodníku slávy u Velkého kina. „Následovat bude Malování na chodníku, nejstarší součást doprovodného programu festivalu. Na náměstí koncertují Monika Bagárová a kapela Slza, svým druhým dnem pokračuje konference Děti bez hranic,“ informovala Kateřina Martykánová, tisková mluvčí festivalu.

Nejdůležitější události šestého dne:

Pro média: Setkání pro média s Bárou Seidlovou a Janem Šťastným, Kongresové centrum, Press point, 14.00 hodin

Hvězdy na Chodníku slávy, prostranství před Velkým kinem, 15.30 hodin – Odhalení hvězd hercům Báře Seidlové a Janu Šťastnému společně s Nadačním fondem Kapka naděje. Oba herci bezprostředně poté obdrží Hvězdný doktorát z rukou Vladimíra Sedlaříka, rektora UTB.

Malování na chodníku, prostranství před Velkým kinem, 16.00 hodin – Nejstarší doprovodná akce zlínského festivalu. V dětském věku malovali již prarodiče současných dětí.

Koncerty Českého rozhlasu, náměstí Míru

-18.00hodin:Monika Bagárová& BAND

- 20.00hodin: kapela Slza, Zazní i společná skladba obou vystupujících Červánky.

Z filmového programu doporučujeme:

Dračí princezna (režie: Anthony Roux, Jean-Jacques Denis, Francie, 2021, 74 min., věková skupina 10+), Golden Apple Cinema, sál 2, 13.00 hodin – Byl jednou jeden drak, který žil v jeskyni plné zlata. Ta jeskyně byla dobře ukrytá před lidmi, které mocný drak z hloubi duše nenáviděl. Jeho bohatství mu bylo radostí a potěšením. Neměl ho ale s kým sdílet. Proto se vydal za čarodějnicí s prosbou o pomoc…  Více zde.

Bratrství (režie: Francesco Montagner, Česká republika, Itálie, 2021, 92 min., věková skupina 15+), Golden Apple Cinema, sál 6, 15.00 hodin – Jabir, Usama a Useir jsou tři mladí bosenští bratři, kteří vyrůstali ve stínu svého otce Ibrahima, přísného radikálního islamistického kazatele. Když je Ibrahim odsouzen ke dvěma letům vězení za účast ve válce a terorismus, zůstávají chlapci náhle odkázáni sami na sebe. Více zde.

Rady dr. Ptáka smutným básníkům (režie: Yaniv Raz, USA, 2021, 110 min., věková skupina 14+), Golden Apple Cinema, sál 4, 19.00 hodin – James Whitman (16) se snaží překonat své úzkosti i depresi konzultací s dr. Ptákem. Ve svém světě laděném do magického realismu se James vydává na trochu kuriózní, nicméně emočně nabité pátrání po své sestře. Více zde.
Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlín Film Festival