Na záchodky ve Vsetíně až do 18 hodin

04.03.2022 15:05

VSETÍN – Nové veřejné toalety v Panské zahradě, které město vybudovalo za 2,5 milionu korun bez DPH, mají za sebou první měsíc provozu. „Na základě provedeného monitoringu se vedení radnice rozhodlo od počátku března prodloužit jejich provozní dobu z 16 až do 18 hodin,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
Záchodky u vstupu do Panské zahrady nedaleko restaurace U Marků byly otevřeny 1. února, přičemž jejich provozní dobu radnice pro období leden až duben stanovila od 8 do 16 hodin. 
„Vzhledem k tomu, že se s přicházejícím jarem prodlužují dny a lidé budou více času trávit venku, například na procházkách v Panské zahradě, rozhodli jsme se už od počátku března posunout provozní dobu toalet do 18 hodin,“ řekl starosta Jiří Růžička s tím, že následné prodloužení provozu je naplánováno na období květem až září, a to až do 22 hodin. Další úprava provozní doby je možná v případě konání městských kulturních akcí. 
Poplatek za využití WC činí 10 korun a je možné jej uhradit v hotovosti i platební kartou. K dispozici je jedna toaleta pro muže a jedna společná pro ženy a imobilní občany, kde je umístěn také přebalovací pult. Prostor před objektem je z důvodu zajištění bezpečnosti monitorován kamerou městské policie.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín